CO2 LASERBEHANDLING

CO2 laser är en djupgående laserbehandling arbetar på alla hudtyper och problem med 10600nm uppdelat i en fraktionerad laserstråle (många små punkter).

Fractionella lasern är ett genombrott inom estetisk laserbehandling för att föryngra och reparera huden. Den erbjuder mest djupgående och effektiva behandlingar för en yngre, fastare och slätare hud.

Hur fungerar behandlingen?

Till skillnad från traditionell laserslipning som skalar av huden ger CO2 laser små mikroskopiska behandlingspunkter omgivna av orörd hud. Läkningen går snabbt vid fraktionerad behandling.

Det utnyttjar kroppens naturliga läkningsprocesser för att skapa ny friskare och mer elastisk hud. Varje laserpunkt eliminerar gamla pigmenterade hudceller från ytan men når också djupt ner i huden. Där stimuleras kollagen nybildningen och ökar elasticiteten vilket resulterar i huduppstramning.

Vid fractionell CO2 laserbehandling gör vi oftast mellan 3 – 5 behandlingar med ca. en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med minimum av konvalescens.

Vilka områden kan behandlas?

Områden som kan behandlas förutom ansikte är hals, decolletage, händer, ben, mage och rygg. Acneärr förekommer både som förtjockningar och fördjupningar. Acneärr kan aldrig avlägsna helt, däremot kan det bli en avsevärd förbättring. För att få maximal effekt rekommenderas kombinera CO2 laser med PRP-behandlingar eller mesoterapi. Samt vid gruppor går att fylla in med filler.

Fractionell Laser behandlar:

 • Rynkor
 • Ärr/Akne ärr
 • Solskadat hud
 • Stora porer
 • Ojämn hud
 • Födelsemärken
 • Fibrom
 • Hudbristningar
 • Pigmentfläckar
 • Fina linjer
 • Millier
 • Hudflikar
 • Intim blekning
Inför din behandling

Vi börjar med en konsultation online eller offline.

Innan första behandlingstillfället bör man ej sola eller använda smink osv.

Äter man medicin med ljuskänslighet som bieffekt bör man rådfråga läkare och sluta äta den medicinen någon vecka innan behandlingen.

Vi utför inga fractionella behandlingar under sommaren, då huden inte får utsättas för solljus.

Minst 50 i solskyddsfaktor bör användas efter behandlingarna.

Är CO2 laser behandling smärtsam?

Vi har den senaste CO2 laser och behandling är inte smärtsam men för en mest behaglig upplevelse förbereder vi området med bedövningssalva.

Under behandling sticker det till lite i huden. Uppvärmning i sig startar en process genom att bryta av gammal kollagen och aktiverar växt av en ny. De oskadade cellerna främjar en snabbare läkningen.

Vi applicerar en lugnande och läkande kräm och solkräm.

Hur lång är en behandling?

CO2 laser behandling är mellan 40-60 min.

Hur går läkningen efter CO2 laser?

Rodnaden sitter kvar de första 1-2 dagar. Varje individ reagerar olika. Vissa blir mer svullna och röda inom det behandlade område, vissa inte. Den tredje dagen börjar huden flagna. Under denna tid skall huden smörjas vid flera tillfällen under dagen med en läkande salva som vi rekommenderar.

Under läkningen brukar det klia, det är viktigt att inte klia sig på grund av infektionsrisk och risk för ärrbildning.

Då det slutat flagna kan man dölja kvarstående rodnad med make-up och det går bra att återgå till arbetet.

Dagen efter CO2 laser behandlingen har det behandlade området en brunare nyans eftersom det på varje liten punkt har bildats en sårskorpa. Denna brunhet sitter i några dagar. Det är viktigt att man håller huden ren och smörjer in den med läkande hudro-nutriative kräm och skyddar den mot sol.

Vilka är risker med CO2 laserbehandling?

Det finns risk för infektion med någon bakterier eller svamp, dålig sårläkning och pigmentering. Personlig hygien är mycket viktig för att undvika riskerna. Vi gör allt så att du skall känna dig trygg och väl omhändertagen. Vi är mycket tydliga med alla instruktioner och rekommendationer.

Vem får inte behandlas med CO2 laser?

Gravida och ammande, cancersjuka, de som har blodsjukdomar som diabetes, reumatoid artrit, HIV och liknande. Personer med munsår, psoriasis, nässelfeber, utslag, herpes, utslag samt personer som tidigare haft keloidbildning. Personer som äter blodförtunnande som t.ex. Albyl, Waran, Trombyl, Isotretinoin eller Roaccutan.

Om du har en mörk hudton avråder vi från CO2 laser behandlingen eftersom hyperpigmentering kan uppstå.

Vi behandlar enbart kunder över 18 år.

När ser man resultat efter CO2 laserbehandling?

Det färdiga behandlingsresultatet ser man först efter ca fyra-åtta veckor beror på sort av behandling. Full effekt är synt inte förrän efter ca. sex månader.

När ser man resultat efter CO2 laserbehandling?

Det färdiga behandlingsresultatet ser man först efter ca fyra-åtta veckor beror på sort av behandling. Full effekt är synt inte förrän efter ca. sex månader.

Hår

Hårborttagning

Hudvård

Tandblekning

Kroppsvård

Kontakta oss

Excellent Beauty

Stampgatan 22D
411 01 Göteborg

Öppettider

Mån - Fre 10:00 - 18:00

Lördag 10:00 - 15:00