CO2 laser är en djupgående laserbehandling arbetar på alla hudtyper och problem med 10600nm uppdelat i en fraktionerad laserstråle (många små punkter).

CO2 laser

CO2 laser är en djupgående laserbehandling arbetar på alla hudtyper och problem med 10600nm uppdelat i en fraktionerad laserstråle (många små punkter).

Vad kan vi behandla med fraktionerad CO2-laser?

 • Föryngra en åldrande hud
 • Åldersfläckar
 • Solfläckar/ Solskadad hud
 • Fina linjer
 • Rynkor
 • Slapp hud
 • Ärr
 • Ojämn hudton
 • Ojämn hudstruktur
 • Livlös hud
 • Stretchmärken

Fraktionerad Laser föryngrar och reparerar huden. Till skillnad från traditionell laserslipning som skalar av huden ger Fraktionerad laser en stor mängdmikroskopiska brännpunkter omgivna av orörd hud vilket gör att läkningsprocessen går fortare. Bokning sker efter konsultation.

Genom art utnyttja kroppens naturliga läkningsprocesser skapas ny friskare och mer elastisk hud. Varje laserpunkt bidrar till att gamla pigmenterade hudceller från ytan men också djupt ner i huden elimineras. Fraktionerad laser stimulerar till ny kollagen-bildning och ökad elasticitet.
Vid Fraktionerad laserbehandling kan en behandling räcka men oftast utförs 3-5 behandlingar med en månads mellanrum . Vid upprepade behandlingar ser Vi kraftfulla resultat med ett minimum av återhämtning. Vid kraftfulla behandlingar är återhämtningen ca 14 dagar, vid mildare och upprepande behandlingar är återhämtningen ca 3 dagar.

Innan den Fraktionerade laserbehandlingen appliceras en bedövningssalva över området som verkar i ca 30 minuter.
Det hettar och sticker till lite i huden under behandling. Vid varje puls gör lasern ett antal små punkter på en yta upp till 2*3 cm som till en början ser vita ut. De oskadade cellerna runtomkring hålen läker in mot brännpunkterna och nybildade fräscha celler ersätter de skadade.
Upphettningen i laserpunkterna startar läkningsprocessen för nybildning av kollagen och elastin långt ner i hudlagret. Bildandet av kollagen och elastin stramar upp huden och ger den en ökad elasticitet och spänst. Akne-ärr reduceras och huden blir jämnare. Hudtonen blir också jämnare.

Efter behandlingen använder vi en mjukgörande cream och spf 50 för att skydda huden mot sol och uttorkning.
Dagen efter din behandling med fraktionerad CO2-laser kommer området anta en brunare nyans. Vidvarje brännpunkt har det bildats en sårskorpa soms faller av efter några dagar. Det är viktigt att man håller huden ren och smörjer in den med mjukgörande kräm och skyddar huden mot sol.
Det uppstår vanligen en liten svullnad och rodnad på det behandlande området som kvarstår i några dagar. Omkring den tredje dagen börjar huden flagna. Under denna tid skall huden smörjas vid flera tillfällen under dagen med en salva som vi rekommenderar.
Dagarna efter din behandling kommer huden vara rodnad och öm. Vi ser en stor variation på rodnad och svullnad hos olika individer.
Under läkeprocessen brukar det klia, det är viktigt att inte klia sig då på grund av infektionsrisk och risk för ärrbildning.
Då det slutat flagna kan man dölja kvarstående rodnad med make-up och det går bar att återgå till arbetet.