Effektiv hårborttagning med den moderna tekniken Diode Laser 808.

Diode Laser 808

Diode-laser är den senaste metoden för effektiv hårborttagning. Den har nu ersatt de äldre metoderna med ”rubinlaser” och ”ljuslampa” både i Sverige och internationellt. Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° celsius och dör. Hårborttagning med Diod-laser är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar.

Hårsäckarna kan vara aktiva (växande) eller vilande, vilket innebär att vårt hår växer i olika långa cykler. Längden på växtcykeln och aktivitetsgraden varierar mellan olika kroppsdelar. På huvudet är växtcykeln upp till 7 år och 90 % av hårsäckarna aktiva. Detta jämföras med håret på armarna och ben där den aktiva växtcykeln är ett par månader och där ca 50 % av hårsäckarna är aktiva. Flera faktorer påverkar hårväxten, arvsanlag, hormoner, nutritiontillstånd, ålder etc.

På vilket sätt tar Diod Laser bort hårväxt?

Diod laser har en unik våglängd (808mm) speciellt anpassad så att energin från ljusstrålen omvandlas till värme när den träffar pigmentet i håret, vilket förstör hårsäcken. På det sättet får man ett permanent resultat.

Kan man behandla alla hudtyper?

Vår Diod Laser kan behandla svarta, bruna eller ljusbruna hårstrån och den kan inte ta bort vita eller gråa hårstrån för det är omöjligt att behandla i dagsläget. Däremot kan vår Diod Laser behandla flera hudtyper än de flesta andra lasrar för hårborttagning.

Hur känns behandlingen med Diod Laser?

Laserljuset träffar bara pigmentet i hårsäckarna och behandlingen känns som ett litet stick i huden efterföljt av värme. Tack vare den inbyggda kylsystemet känns behandlingen behagligare och gelen som läggs på svalkar ner huden. Däremot är smärtkänsligheten väldigt individuell.

Finns det några biverkningar eller risker med permanent hårborttagning?

Huden får inte vara solbränd. Solning skall undvikas under behandling samt 2 veckor före och 1 vecka efter behandlingen, annars kan en pigmentförändring eller lätt brännskada uppstå. En rodnad eller svullnad i det behandlade området kan uppstå de första dagarna efter behandlingen, men detta försvinner vanligtvis snabbt. I enstaka fall kan små skorpor bildas som vid en lätt brännskada. Även pigmentförändring kan uppstå. Detta är ovanligt och övergående. Informera alltid oss om medicinering pågår.